top of page

İnce Bacaklar için Zayıflama



Harika, zayıf ve ince bacaklar elde etmek için, birkaç basit bacak egzersizinin ötesine geçmeli ve bunun yerine , yağ kaybı ile bacaklarınızın gelişmiş kaslılığı ve esnekliğinin bir kombinasyonunu elde etmek için bir rutin benimsemelisiniz . İnce bacaklar istiyorsanız, önce inatçı yağları nasıl kaybedeceğinizi bilmelisiniz. Genellikle kadınların bacak ve uyluk başlar ve % 18 vücut yağ yüzdesi kazanmaya çalışır. Uyluklarınızın (özellikle iç uyluklarınızın) daha zayıf, daha ince ve daha sıkı ve selülitsiz hale gelmesi için genel vücut yağınızın uygun beslenme, egzersiz ve tutarlılık kombinasyonu ile azaltılması gerekir. Beslenme planınız, kan şekeri seviyelerini (günde 5 küçük öğün) kontrol etmek için sık sık sağlıklı öğünler ve atıştırmalıklar ve hafif bir kalori açığını içermelidir . Bacaklarınızı ne kadar zayıflayabileceğiniz vücudunuzun türüne , yani bir endomorf , mezomorf veya ektomorf olup olmadığınıza bağlı olacaktır. Kadınların bacaklarının ince ve gergin olduğu noktaya gelmeleri, selülitsiz, pürüzsüz göstermeleri gerekir. Mükemmel bir vücut kimseye kolayca gelmez ve aşağıdaki önerilerimiz size yararlı olabilir.

 

İnce Bacaklar için Yapılması Gerekenler


Kilo verme konusunda mücadele ederseniz bacaklarınız da eskisinden çok daha iyi gözükeceği kesindir.Bacak ağırlığınızı kaybetmek düzenli egzersiz ve sağlıklı diyet değişikliklerini gerektirir. Bacakları zayıflamak için en iyi diyetler, düşük kalorili ve beslenme açısından yüksek olan gıdaları tüketmeyi içerir. Bu uygulamalar ile bacaklarınız hem daha sıkı hem de daha güzel görünecektir.Bundan kaynaklı aşağıdaki genel mantıklara uymanız sizin yararınıza olacaktır.


1.Kalori Sayma


Yaşınıza, cinsiyetiniz ve aktivite seviyenize göre doğru miktarda kalori yemek bacaklar zayıflamak için önemlidir. Çok fazla kalori yemek vücudun yağ fazlalığını bacak ağırlığını arttırarak depolamasına neden olur. Genel olarak, kadınlar erkeklerden daha az kaloriye ihtiyaç duyar. Araştırmalara göre 19-30 yaş arası kadınlar, ılımlı bir aktivite ile günde yaklaşık 2.000 ila 2.200 kaloriye ihtiyaç duyuyorlar. Bu yaştaki erkekler için günlük kalorileri 2.600 ila 2.800'e arasındadır. Yaşı 31'den 50'ye çıktıkça, kalorilerin azalması gerekiyor. Bu yaştaki erkeklerin sadece 2.400 ila 2.600 kaloriye, kadınların günlük 2.000 kaloriye ihtiyacı vardır. 50 yaşın üzerindeki kadınların 1,800 kaloriye, erkeklerin 2,200 ila 2,400 kaloriye ihtiyacı vardır. Bunlar standart durumlar için geçerli olan hesaplardır.


2.Sağlıklı Yiyecekler


Bacaklarınızı için daha sağlıklı yiyecek seçenekleri ile yağ yakın. Örneğin, en sevdiğiniz yüksek kalorili atıştırmalar yeme yerine, taze meyve veya sebze yiyin. Bu gıdalar sizi tatmin hissi bırakan ve bacaklarınız dahil sizin için yüksek miktarlarda lif içerir. Yalın protein kaynakları tüketin, kırmızı et tavuk, balık iyi bir seçimdir. Yoğurt, süzme peynir ve yağsız süt ürünleri gibi az yağlı süt ürünleri yiyin.


3.Yağ Yakıcı Gıdalar


Bazı gıdalar yağ yakar, bu da bacaklar da dahil olmak üzere tüm vücutta yağ oranını düşürür. Haftalık en az iki kez somon yiyin. Bu gıdalar yüksek miktarda omega-3 yağ asitleri içerir ve metabolizmanızı daha verimli çalışır hale getirir. Ayrıca, tekli doymamış yağlardan zengin yiyecekler tüketin. Bu yiyecekler, yağ kaybını teşvik eden bazal metabolizma hızınızı arttıran besin öğeleri içerir. Tekli doymamış yağlar avokado, zeytinyağı ve fıstık gibi gıdalarda bulunur.


4.Kaçınılması Gereken Yiyecekler


Soda veya meyve suyu gibi şekerli içeceklerden hoşlanıyorsanız tüketiminizi azaltın. Kaloriyi kesmek için yarım bardak su ile yarım bardak meyve suyu da karıştırabilirsiniz. Ayrıca, sağlık sorunlarına katkıda bulunan doymuş yağ içeriği yüksek gıdalardan kaçının. Kızarmış gıdalar yerine zeytinyağında pişmiş gıdaları ya da sote yemekler yiyin. Bu değişiklikleri yapmak bacaklardaki kilo kaybını teşvik eder. Ve bacak bakımınız için size motivasyon sağlar.


bottom of page