top of page

Selülit ile Başa Çıkma Yolları


Selülit bazen bacak bakımımıza engel olan bazen de bacak bakımımızı yapmamızı zorlaştıran bir etmendir.Bundan kaynaklı bazı selülit için bazı tavsiyeler aşağıdaki gibidir.Kadınların yüzde 80 ila 90'ı muhtemelen selülit yaşayacaktır.Selülit ayrıca yapısı nedeniyle portakal kabuğu kabuğu olarak da bilinir.Çok sayıda tedavi mevcuttur, ancak etki çoğunlukla geçicidir.Yağ oranı düşük diyet, sigarayı bırakma ve aktif bir yaşam tarzı insidansı selülitin azaltılmasına yardımcı olabilir.


Selülit Nedir?


Selülit, görünümünden dolayı portakal kabuğu kabuğu olarak da bilinir ve kadınların yüzde 80 ile 90'ını etkiler.Selülit ciltte topaklar ve çukurların oluşması için kullanılan bir terimdir.Selülit için yaygın isimler portakal kabuğu derisi, süzme peynir derisidir. Selülit hem erkekleri hem de kadınları etkileyebilir, ancak yağ, kas ve bağ dokusu farklı dağılımlarından dolayı kadınlarda daha yaygındır.Arasında 80 ve 90 oranında kadınların yaşamlarının bir noktasında selülit karşılaşabilirsiniz.


 

Selülit için Ev Çözümleri


Aşağıdaki maddeler halinde verilmiş öneriler özellikle selülit görünümlerini azaltmada son derece etkilidir.



1. Selülit Azaltma İçin Toksinleri Kaldırın

Vücudunuz toksinler ile boğulur. Toksinlerin birikimi, paketlenmiş gıdalara, rafine şekerlere, kimyasallara, böcek öldürücülere, evinizin içi ve dışındaki kirleticiler dayanır ve liste devam eder. Söylemeye gerek yok, çoğu insan bir vücutta temizlik veya toksin çıkarma konusunda umutsuz bir ihtiyaç içerisindedir. Bunun selülit ile ne ilgisi var?

Vücut, hayati organların maruz kaldığı toksisitenin en aza indirgenmesine yardımcı olmak için toksinler yağda depolar. Selülitin çukurları ve cepleri de toksinler ile doludur. Vücudunuzda yıllar boyunca biriken toksitler selülitinizde ortaya çıkar.

Selülit azaltımı için ne yapmalısınız? Basit: toksinleri çıkarın ve toksinlerin daha fazla birikmesini önleyin.

2. Domates Ve Domates Salçası

Domateslerin likopen açısından aşırı derecede yüksek olması, ciltte kolajenin parçalanmasını önleyebilir. Domates ezmesinin likopen açısından özellikle zengin olduğunu biliniyor. Bundan kaynaklı selülitlerinize iyi gelir ve tüketmelisiniz.


3. Hindistan Cevizi Yağı Ve Kuru Fırçalama

Selülit için ev ilaçları arasında çok popüler bir kombinasyon, kuru cilt fırçalama iken hindistan cevizi yağı ile nemlendirme yaygın olarak kullanılan bir çözümdür. Cilt fırçasını düzgün bir şekilde kurutmak için koltuk altı / kasık gibi daha yüksek lenf nodu bölgelerine başlayın, ardından dış bölgelere gidin. Daima kalbe doğru ilerleyin. Kuru deri kalçayı fırçalarken hariç. Kuru cilt fırçalama çok etkili çünkü epidermisi sıkıyor ve selülitin oluşturduğu toksik materyalin parçalanmasına yardımcı oluyor.


4. Selülit Azaltımı İçin Daha Fazla Su İçelim

Nemlendirmeden, sindirimden ve cildinizin sağlıklı ışımana kadar kadar genel sağlık için çok önemlidir. Tamamen su ihtiyacını gidermiş olmanız cildinizin yüzeyini düzeltebilir. Kavun, salatalık, karpuz ve yeşillik gibi daha yüksek su içeriğine sahip gıdaları tüketmeyi deneyin. Bu gıdalar sadece su içeriklerinde değil, kalorisinde de düşüktür - kilo vermek ve yağ depoları kontrol etmek için de önemlidir.


5. Elma Sirkesi

Elma sirkesini 2 bardak su ve biraz bal ile karıştırın ve gerekli alanlarda ovalayın, sonra ılık suyla durulayın.Selülitten kurtulamayabilir, ancak görünüşü azaltmaya yardımcı olmalıdır. Ayrıca vücut sargısı yapmayı deneyin.

Bu uygulamalar selülitlerinizi geçirmez sadece azaltırlar. Bundan kaynaklı selülite sebebiyet vermemek için bacak bakımınıza ciddi bir önem vermeniz gerekir.


bottom of page