top of page

Bacak Problemleri Çözümü

Bacak problemlerini önlemek için haftada en az üç kez egzersiz yapmak ve kardiyovasküler egzersiz yapmak önemlidir. Ayrıca, şaşırtıcı anti selülit ve drenaj özelliklerine sahip olan huş ağacı yağı gibi doğal ürünleri de kullanabiliriz. Bacaklar bir kadının vücudunun en cazip kısımlarından biridir ancak yeterli bakıma gereksinim duyarlar ve ortak sorunlar sadece estetik nedenlerle değil aynı zamanda sağlığımızla da ilişkili olurlar. Bu yazıda sağlıklı ve güzel bacaklar elde etmek için bu sorunlarla mücadele etmek için en iyi doğal yöntemleri paylaşacağız.




Bacak Problemleri için Genel Tavsiye


Önce, genel bacak problemlerini önlemeye yardımcı olacak ve sağlığımızı iyileştirmeye yardımcı olacak bazı genel ipuçları sağlayacağız.En önemli şey doğru beslenmeye başlamaktır. Diyetinizde zararlı yağlardan kaçının: Trans yağlar, kızarmış yiyecekler, hamur işleri, abur cubur, işlenmiş et, yüksek yağlı süt vs.Beyaz şeker ve rafine edilmiş tuz tüketiminizi sınırlandırın.Ekmek hamur işleri yemeyin. Alkol tüketiminizi sınırlayın.

Haftalık egzersiz

Her gün egzersiz yapmak önemlidir, ancak mümkün değilse haftada en az üç kez bunu yapmanın yollarını arayın . Bacaklarımız için en faydalı egzersizler şunlardır:

Yürüme Koşma Merdivenlerden inip çıkmak. Yüzmek Yoga yapmak. Bisiklet sürmek

 

Selülite Çözüm

Selulit en sık görülen problemlerden biridir ve uyluklarda , dizlerin üstünde ve kalçada görülür. Zamanla, tedavi etmezsek daha da kötüleşir, bu nedenle mümkün olan en kısa sürede harekete geçmek önemlidir.

Diyet ve egzersizle ilgili tavsiyelerin yanı sıra, anti-selülit ürünleri bacaklarımıza uygulamalıyız, tercihen doğal bir ürüne kullanmalıyız. Örneğin, inanılmaz anti-selülit özelliklerine sahip olan huş ağacı yağı kullanabilirsiniz.

Yağı uygulamak için her gün beş dakikalık bir masaj yapmalısınız, bunu daima yukarı doğru hareketle yapın, düz ve dairesel hareketler ile bacağınıza uygulayın.


Bacakta Deri Çatlağı Çözümü

Çatlak işaretleri, ani bir kilo değişikliği yaşadığımız zaman ortaya çıkar ve cildimizin elastikiyetini bozar . Bunu kilo değişikliği ile yaşasak bile önleyebiliriz ve halen yeni olduklarında bunları kaldırabiliriz.

Bunu yapmak için masaj yaparak ve aşağıdaki iki doğal ürünü kullanarak cildi derinlemesine beslemeliyiz:

  • Badem yağı

  • Argan Yağı

Bu yağlar , duştan sonra, havlu ile kurutmadan önce, cilt gözenekleri genişçe açıkken ve yağ emme kabiliyeti daha iyi olduğunda uygulanabilir. Sonra cildi doğal olarak kurutabiliriz.


Varisli Damarlar için Çözüm

Varisli damarlar olan bacaklarda kan dolaşım yetersizliği belirtileri vardır , ancak bunları önlemek ve tedavi etmek için bu ipuçları takip edebilirsiniz:

Biberiye, sirke kan dolaşımını artırır. Bacaklarınızı her gün en az 15 dakika dikey bir konuma getirin. Bunu yapmak için, yere, yatağa ya da bir kanepeye ayağınızı koyun. Gevşetme veya sarkma, yaş ve egzersiz ve renk tonlama eksikliğinin bir sonucu olabilir . Ve önlemek için anahtar temel egzersiz, sadece kardiyovasküler değil, aynı zamanda tonlama egzersizleridir.

Ayrıca, bacaklarımıza sağlamlık kazandırmanın başka bir yolu var ve bunun için hidroterapinin olumlu etkilerinden yararlanmak için sadece suya ihtiyacımız var :

Duşu her zaman soğuk su ile bitirmelisiniz.Mümkünse nehir kıyısında veya sahilde yürüyün İki kap hazırlayın; Biri çok soğuk su ve diğeri sıcak su ile. Bacaklarınızı önce sıcak suya, daha sonra soğuk suya koyun ve birkaç kez değiştirin. Daima sıcak su ile bitirin. Buna ek olarak, kilo vermemize yardımcı olabilecek bazı gıdalar vardır.

  • Hindistancevizi yağı

  • Limon

  • Çay

  • Zencefil

  • Kereviz

  • Ananas

  • Karpuz bunlardan bazılarıdır.

Umarız doğal olarak güzel bacaklara nasıl ulaşacağınızla ilgili bu makaleden memnun kalırsınız.




bottom of page