top of page

Lazer Epilasyonu ve Bacak Bakımı


İstenmeyen tüyleri almak için tıraş, cımbız veya ağda yapmaktan memnun değilseniz , lazerle epilasyon işlemi göz önünde bulundurulması gereken bir seçenek olabilir. Lazerle tüy alma, dünyada en sık yapılan kozmetik işlemlerden biridir. Tüy köklerine oldukça konsantre ışık saçmaktadır. Foliküllerdeki pigment ışığı emer. Bu da pürüzsüz ve tüysüz cilt elde etmenizi sağlar.


Lazer Epilasyonun Faydaları


Lazerler, istenmeyen tüyleri yüz, bacak, kol, koltuk altı, bikini bölgesi ve diğer bölgelerden çıkarmak için kullanışlıdır. Lazerler, çevredeki cildi hasarsız bırakırken koyu, kaba tüyleri seçici bir şekilde hedefleyebilir. Lazerin her darbesi saniyenin bir kısmını alır ve aynı anda birçok tüyü yok etmede etkilidir. Lazer, bir alanı yaklaşık olarak her saniye çeyrek boyutta tedavi edebilir. Üst dudak gibi küçük alanlar bir dakikadan daha kısa sürede tedavi edilebilir ve sırt veya bacaklar gibi geniş alanlar bir saat kadar sürebilir. Hastaların çoğu , ortalama üç ile yedi seanstan sonra kalıcı tüy dökülmesi yaşar. Lazer koyu tüylerde daha etkilidir fakat açık tenli sarı tüylü kadınlarda lazer etkisiz kalmaktadır.


 

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır ?


Lazer epilasyonu ile bacak bakımınızda ciddi bir zaman artısı kazanabilirsiniz fakat önce bunu hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Öncelikle yan etkileri en aza indirmenin en iyi yolu, tedavi öncesi ve sonrası 7 gün boyunca UV ışınlarına bacaklarınızı maruz bırakmaktan kaçınmaktır.Tedaviden önce en az 2 hafta güneş yanığından kaçının.Bronzlaştırıcı ürünlerden tedaviden 7 gün önce kaçının.Güvenli ve etkili tedaviler almak için teknisyene doğru ve güncel tıbbi geçmişinizi aktarın.

Yan etkiler nadirdir ancak bunlar arasında; Hiperpigmentasyon (derinin kararması), hipopigmentasyon (cilt pigmentasyonunun kaybı), hafif ila orta şiddette yanıklar veya kabarcıklar, kalıcı deri renk değişikliği, geçici kızarıklık, folliküler ödem (küçük pembe / kırmızı "şişkinlik ve" kaz tüyü "gibi şişlikler ve kaşıntı) Tedavi gören bölgede, kurdeşen, kızarıklık, morarma ve istenen sonuçların olmaması.Hamile olan müşteriler tedavi edilemez.teknisyenler dövme tedavisinde kullanamazlar. Bunları da unutmayınız.


Tedavi edilecek alan temiz tıraş olmamış olmalıdır.Güneş yanığı veya bronzluk olan müşteriler ek cilt hasarını önlemek için tedavi edilmeden önce 2 hafta beklemelidir.Mümkünse, tedaviden 30-40 dakika önce krem ​​uygulayın. Müşteriler tedavi edilecek alanda temiz cilt ile randevulara gelmelidir.Lazer tedavinizden iki hafta önce ve iki hafta sonra tedavi edilecek bölgede kimyasal soyma ve diğer lazer prosedürlerinden kaçının.Herhangi bir anormal lezyona, hastalığa maruz kalmış veya lekelere sahip olan hastalar tedavi öncesi doktor tarafından bakılmalıdır.Müşteriler, tedaviden 3 hafta önce ağda, cımbızlanma ve kimyasal epilasyonu durdurmalıdır.Üzücü soğuk yaralar yaşıyorsanız, tedavinizden önce bir anti-viral ilaç kullanın. Aktif yaralarla tedavi edilemez.Müşteri tedaviden önce ve sonra vücut sıcaklığını veya kan basıncını artıran herhangi bir fiziksel aktivite yapmamalıdır.Tedavi edilecek alandaki botoks veya dermal doldurucularınız varsa, enjeksiyondan 14 gün sonra bekleyin.Antibiyotikler ışığa duyarlılığı artırabilir. Uzun süreli antibiyotik kullanıyorsanız, lazer tedavisi almadan önce kişisel doktorunuza danışmanızı öneririz.


Tedavi edilecek alanda kırmızı, gri veya sarı tüylü olan müşteriler, tedaviye başlamadan önce bir Lazer Teknisyeni ile görüşmelidir; lazer bu tüy renkleri üzerinde daha az etkili olur.Tedaviniz sırasında hafif bir rahatsızlık bekleyebilirsiniz, cildinizdeki kauçuk bant bileziklerine benzer. Tedavi edilen alanda hafif kızarıklık, çarpma ve şişkinlik yaşamanız 72 saate kadar olmalıdır. Bu koşullar devam ederse, aloe, topikal kremler uygulanabilir.Tedaviden 7 ila 14 gün sonra tüy dökülmesine izin verin.Ortalama olarak, müşteriler her tedaviden sonra% 20-30 daha az yeniden büyüme yaşarlar.Ortalama olarak müşteriler, 8-12 tedaviden sonra tüy büyümesinde% 70-90 azalma yaşarlarEn iyi sonuç için tutarlı bir tedavi programı uygulayın.


Tedavi sonrası en az 2 hafta tedavi bitene kadar veya tedavi işlemi tamamlanana kadar ilave lazer tedavileri veya kimyasal işlemlerden kaçının.En iyi sonucu elde etmek için, teknisyeninizin önerdiği aralıklarla tam tedavi programını tamamlayın.



bottom of page